Gastgezin / pleeggezin

Soms zijn wij op zoek naar een gezin dat gebruik willen maken van een bijzondere aanbieding, namelijk een Franse bulldog op uitzetbasis. In dit geval zoeken wij een goed thuis voor een hele bijzondere pup. De reden hiervoor is, dat wij de lijnen waarmee wij fokken voort willen zetten maar op dat moment geen ruimte hebben voor een hond erbij.

In het geval van een teefje, zullen wij haar als zij anderhalf jaar is, zeer uitgebreid medisch laten onderzoeken door diverse specialisten. Als blijkt dat zij helemaal goedgekeurd is, dan willen wij graag maximaal 3x een nestje met haar fokken waarbij ze tijdens de periode van het nest ongeveer 10 weken bij ons logeert. Na haar laatste nestje wordt de hond officieel van haar gastgezin. Het is dus ook de bedoeling dat het gastgezin haar een blijvende fijne plek biedt en haar opvoedt als een eigen hond. 

Het gastgezin werkt mee aan ons fokprogramma, om de gezondheid van het ras Franse Bulldog te verbeteren. Wij kunnen het gezin in de mate hierbij betrekken dat zij wensen. Het is mogelijk om bij alle onderdelen aanwezig te zijn voor wie dit interessant vindt. 

We kunnen hier niet alle aspecten beschrijven die van toepassing zijn bij een hond op uitzetbasis maar we willen hier een globaal idee schetsen. Als je interesse hebt dan kun je contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Wat houdt een hond op ‘uitzetbasis’ in? 

Een hond op uitzetbasis houdt in dat wij gedurende een bepaalde periode de eigenaar blijven van de hond maar dat de hond bij andere mensen gaat wonen. Deze mensen hebben dan de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor de hond terwijl wij de zorg die betrekking heeft op een nestje op ons nemen. In geval van een nestje komt de hond circa 2 weken voor de bevalling bij ons bij ons en blijft totdat de pups het nest mogen verlaten.

Wat verwachten wij van het gastgezin? 

Een liefdevolle evenwichtige omgeving waar onze hond kan opgroeien tot een mooie gezonde volwassen hond. Natuurlijk zijn er nog meer verwachtingen, die wij graag persoonlijk bespreken.
Uiteraard wordt een en ander in een contract opgenomen, dit voor beider belangen.

Wie komt in aanmerking? 

Er zijn geen vastomlijnde regels voor wie wel en niet in aanmerking komt voor een hond op uitzetbasis. Het belangrijkste is dat we er allemaal een goed gevoel bij hebben. We geven per slot van rekening een van onze honden uit handen dus dan willen we wel zeker weten dat het goed zit.

Mensen die bij ons in de buurt wonen (omgeving Utrecht, Amersfoort, Zeist) hebben de voorkeur. Mensen die in aanmerking willen komen voor een hond op uitzetbasis dienen bereid te zijn om ons advies over voeding zo veel mogelijk op te volgen.