skip to Main Content
info@frenchieflowers.nl

Ik ben Mariska en samen met mijn partner Raymond fokken wij op zeer kleine schaal Franse Bulldoggen. Onze honden zijn onderdeel van ons gezin en als wij pups hebben, groeien deze ook midden in ons drukke gezin op. 

Gezondheid van het ras staat bij ons voorop als fokdoel. Wij proberen zeer gezonde combinaties van ouderdieren te maken, om hierdoor het ras gezonder te krijgen. 

Sinds begin 2019 zijn wij aangesloten bij de Duitse vereniging “Gesunde Bulldoggen”. Deze vereniging staat voor een omslag in de fokkerij vanuit het oogpunt van dierenwelzijn. 

Het fokken op bepaalde extreme uiterlijke kenmerken van de Franse Bulldog heeft zware ademhalingsproblematiek tot gevolg gehad. Ook heeft het streven naar te korte en te compacte dieren tot meerdere afwijkingen aan het skelet geleid. 

Ons fokdoel is het fokken van vitale honden die geen pijn of ongemakken hebben en die ‘fit for function’ zijn, oftewel die ongehinderd door hun eigen lichaam hond kunnen zijn. 

Wij zijn daarnaast lid van de volgende Nederlandse rasverenigingen:

  • Hollandse Bulldoggen Club (H.B.C.)
  • Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (E.G.C.N.)

Vanaf medio juni 2019 heeft Mariska het ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’ behaald en voldoet hiermee aan het ‘Besluit houders van dieren honden en katten’, dit is een onderdeel van de ‘Wet Dieren’. 
Dit betekent dat Frenchie Flower’s officieel erkend is door de RVO en aan alle daaruit voortvloeiende verplichtingen voldoet. 

Back To Top