Ik ben Mariska en samen met mijn partner Raymond fokken wij op zeer kleine schaal Franse Bulldoggen. Onze honden zijn onderdeel van ons gezin en als wij pups hebben, groeien deze ook midden in ons drukke gezin op. 

Gezondheid van het ras staat bij ons voorop als fokdoel. Wij proberen zeer gezonde combinaties van ouderdieren te maken, om hierdoor het ras gezonder te krijgen.

Sinds begin 2019 zijn wij aangesloten bij de Duitse vereniging “Gesunde Bulldoggen”. Deze vereniging staat voor een omslag in de fokkerij vanuit het oogpunt van dierenwelzijn.

Het fokken op bepaalde extreme uiterlijke kenmerken van de Franse Bulldog heeft zware ademhalingsproblematiek tot gevolg gehad. Ook heeft het streven naar te korte en te compacte dieren tot meerdere afwijkingen aan het skelet geleid.

Ons fokdoel is het fokken van vitale honden die geen pijn of ongemakken hebben en die ‘fit for function’ zijn, oftewel die ongehinderd door hun eigen lichaam hond kunnen zijn.

Vanaf medio juni 2019 heeft Mariska het ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’ behaald en voldoet hiermee aan het ‘Besluit houders van dieren honden en katten’, dit is een onderdeel van de ‘Wet Dieren’. 
Dit betekent dat Frenchie Flower’s officieel erkend is door de RVO en aan alle daaruit voortvloeiende verplichtingen voldoet. Wij beschikken over een UBN nummer. 

Ook zijn wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Frenchton pup

Over ons

Mijn liefde voor de Franse bulldog is in 2004 begonnen. Wat wilde ik graag zo’n schattig clowntje als huisgenootje en maatje. Ik ging op zoek naar een nestje en vond een leuk eenmalig nestje bij particulieren.

In 2010 vond ik het tijd worden om het bullenspul uit te breiden. Ik ging op zoek naar een fokker die zich erg op gezondheid richt en was erg blij dat ik deze heb gevonden. Eind 2010 is Balou (Bulls of Crown Boëlle) bij ons ingetrokken. In 2012 hebben wij ons eerste nestje grootgebracht waarvan Balou de moeder was.
Daarna besloten wij dat wij graag een eigen reu in huis zouden willen die goed bij Balou zou passen qua lijnen en type. In oktober 2012 deed Lucca (Lucca Falco’s Home) zijn intrede in onze roedel.

Intussen hebben wij enkele nestjes mogen grootbrengen, waaruit wij een aantal teefjes aangehouden hebben.