Pupinformatie

Bij ons wordt gemiddeld slechts 1 nestje per jaar geboren maximaal. Mocht je belangstellend zijn in een Frenchie Flower’s pup, dan kan het zijn dat je wat langer moet wachten. 

Wij maken zeer zorgvuldige en verantwoorde combinaties van ouderdieren om een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van het ras.

De ouders van onze pups zijn grondig onderzocht en volledig vrij van ernstige en erfelijke afwijkingen. Wij testen ook erfelijke afwijkingen via DNA en kunnen zo nog meer ziektes en aandoeningen uitsluiten.

Onze pups groeien op in de woonkamer, zodat ze zoveel mogelijk vertrouwd raken met de geluiden en leefgewoonten van mensen en andere dieren.

Als ze eraan toe zijn laten we ze wennen aan de tuin, en nemen we ze een paar keer in de auto mee om bijvoorbeeld aan de winkelstraat enz. te laten wennen. Ze krijgen veel liefde en aandacht zodat ze samen met ons een hele gezellige tijd hebben en goed gesocialiseerd naar hun nieuwe baasjes gaan.

Onze puppies mogen als ze 8 à 9 weken oud zijn verhuizen naar hun nieuwe eigenaren. Deze hebben wij met zorg geselecteerd.

Onze eigen Franse Bulldoggen (ouderdieren) hebben een uitgebreid gezondheidsonderzoek gehad bij diverse gespecialiseerde dierenklinieken (body CT-scan, foto’s heupen en ellebogen, hartecho, ECVO-oogonderzoek. Daarnaast hebben we diverse DNA-testen laten uitvoeren.

Karakter pups
Het karakter van een pup begint zich langzaam te ontwikkelen vanaf ongeveer 3 tot 4 weken oud, hoewel het nog niet volledig gevormd is op deze leeftijd. Naarmate de pup ouder wordt en meer ervaringen opdoet, zal zijn karakter steeds duidelijker worden.
Rond de leeftijd van 7 tot 8 weken oud beginnen pups meestal meer individuele persoonlijkheden te worden en kan het gemakkelijker worden om te zien welke pup meer speels, assertief of voorzichtig is dan de andere.
Het is echter belangrijk om er stil bij te staan dat het karakter van een pup zich blijft ontwikkelen naarmate hij opgroeit en nieuwe ervaringen opdoet, en dat de manier waarop hij wordt opgevoed en getraind ook invloed heeft op zijn persoonlijkheid en gedrag.

Gedragstesten pups

Sinds begin 2018 laten wij bij al onze pups gedragstesten uitvoeren door een gedragsdeskundige. Op deze wijze kunnen wij de beste match maken met de nieuwe puppygezinnen die in aanmerking komen voor het betreffende nest pups. 

Het is bij ons daarom niet mogelijk om op voorhand voor een bepaalde pup te kiezen. De gedragstesten vinden plaats als de pups tussen 6 en 7 weken oud zijn. Samen met de gedragsdeskundige kijken wij welke pup het beste bij welke nieuwe familie past. 

Nog meer feitjes over onze pups:

Onze Frenchie Flower’s pups:

 • krijgen een stamboom;
 • worden gechipt;
 • krijgen hun eerste vaccinatie met 6 weken;
 • hebben een Europees paspoort;
 • worden met 4, 6 en 8 weken ontwormd;
 • hebben een gezondheidsverklaring van de dierenarts;
 • hebben een koopovereenkomst met 1 jaar garantie op erfelijke afwijkingen;
 • krijgen een individuele gedragstest met 6 weken om de beste match met de nieuwe gezinnen te maken;
 • krijgen vanaf 4 weken als eerste voeding KVV (vers vlees);
 • worden zeer goed gesocialiseerd door diverse uitstapjes;
 • zijn gewend aan kinderen, katten en andere honden;
 • maken met 7 weken een professionele fotoshoot mee, leuk voor de toekomstige eigenaren;
 • krijgen een röntgenfoto van hun rug met 7 weken om de gezondheid goed te kunnen beoordelen;
 • krijgen een puppypakket mee met voeding voor de eerste dagen, nestknuffel, speeltjes enz.